736 105 739

info@mojecity.cz

Den ledvin v Olomouc CITY

  • Den ledvin v Olomouc CITY

Den ledvin v Olomouc CITY

Zastavte se v Olomouc CITY a nechejte si vyšetřit ledviny!

Věděli jste, že v současné době trpí chronickým onemocněním ledvin zhruba 10 % obyvatel 1,a, tedy každý desátý člověk. Probíhá mnohdy skrytě, bez specifických příznaků, proto spousta pacientů o svém onemocnění neví a onemocnění je diagnostikováno až v pokročilém stádiu.

Neléčené onemocnění se může postupně zhoršit natolik, že dojde k selhání funkce ledvin. Jedinou léčbou nezvratného selhání ledvin je pouze pravidelná dialýza či transplantace ledviny. Včasná diagnóza a léčba chronického onemocnění ledvin má tak zásadní vliv na osud pacienta.

Přijďte do Olomouc CITY v pátek 15. září 2023 od 10 do 16 hodin na obecně prospěšnou akci testovací stany pro zdraví ledvin, nechejte si otestovat vaše ledviny ZDARMA. Od přítomného lékaře získáte základní informace o vyšetření a prevenci. Poradíme vám, jak o ledviny pečovat a jak předcházet jejich nadměrné zátěži, případně onemocnění.

Po vyšetření pacient obdrží drobný dárek, leták s informacemi, jak pečovat o zdraví ledvin, kde se nechat vyšetřit podrobněji atd.

Akce je pořádána také za podpory České nefrologické společnosti

Další informace ZDE.

Událost naleznete i na našem Facebooku ZDE.

1) HILL, Nathan R., Samuel T. FATOBA, Jason L. OKE, Jennifer A. HIRST, Christopher A. O’CALLAGHAN, Daniel S. LASSERSON, F. D. Richard HOBBS a Giuseppe REMUZZI. Global Prevalence of Chronic Kidney Disease – A Systematic Review and Meta-Analysis. PLOS ONE [online]. 2016, 11(7) [cit. 2023-02-17]. ISSN 1932-6203. Dostupné z: doi:10.1371/journal.pone.0158765, a)„Odhadem každý 10. Čech trpí chronickým onemocněním ledvin“

Den ledvin v Olomouc CITY
© ARSYLINE 2017
Upozornění
Zavřít